Θέρμανση με αντλία θερμότητας PDF Εκτύπωση
Οι αντλίες θερμότητας είναι ευέλικτα συστήματα και μπορούν να λειτουργήσουν σε ενδοδαπέδια θέρμανση – δροσισμό, fan coil unit για ψύξη και θέρμανση, θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών, επίσης μπορούν να συνεργαστούν  με άλλες μορφές ενέργειας όπως ηλιακά συστήματα για ζεστό νερό χρήσης, υποστήριξη θέρμανσης ή θέρμανση πισίνας.

Μεγάλο πλεονέκτημα μίας αντλίας θερμότητας  είναι ότι μπορεί να μας προσφέρει θέρμανση και ψύξη με μία μόνο συσκευή. Οι αντλίες θερμότητας είναι οικονομικές στην λειτουργία τους διότι σε 1 kw ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να αποδώσουν 3 έως 5 kw θερμικής ισχύος σύμφωνα με τον βαθμό απόδοσης (COP) της κάθε αντλίας.

Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν για τη λειτουργία τους τη θερμότητα του ατμοσφαιρικού αέρα  ή γεωθερμικούς πόρους του εδάφους.

Πλεονεκτήματα αντλίας θερμότητας:
  • Υψηλή ενεργειακή απόδοση
  • Λειτουργεί για ψύξη και θέρμανση
  • Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης
  • Δεν ρυπάνουν το περιβάλλων
  • Εξοικονομούμε χώρο διότι δεν χρειάζεται λεβητοστάσιο και δεξαμενή
  • Λειτούργει με ηλεκτρικό ρεύμα ένα προϊόν που παράγετε στην Ελλάδα και δεν εισάγετε όπως  άλλες μορφές ενέργειας
  • Χαμηλή ηλεκτρική κατανάλωση
 
Αντλίες θερμότητας (Αέρα/Νερού)

Οι αντλίες θερμότητας αέρος/νερού για τη λειτουργία τους εναλλάσσουν θερμότητα με τον εξωτερικό ατμοσφαιρικό αέρα, μπορούν τον χειμώνα να μας δίνουν θέρμανση και το καλοκαίρι ψύξη αντιστρέφοντας τον κύκλο λειτουργίας τους.
Η χώρα μας βρίσκετε σε μια καλή γεωγραφική θέση για την  λειτουργία μίας αντλίας θερμότητας με εύρος θερμοκρασιών -10 0Cέως +45 0C.

Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας (Νερού/Νερού)

Οι γεωθερμικές αντλίες χρησιμοποιούν τη σταθερή θερμοκρασία της Γής, έτσι επιτυγχάνουν υψηλή απόδοση με συνέπεια το χαμηλό κόστος λειτουργίας .Οι γεωθερμικές αντλίες μπορούν να λειτουργήσουν και στις ποιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

>> Δείτε τη γκάμα με τις αντλίες θερμότητας
 

 
follow us on...twiiterfacebook

MecPlan
Ελ. Βενιζέλου 103
Νέα Ιωνία, 14231
Τ : 210 277 1133   

   
Copyright 2011-2023 mecplan.gr - All rights reserved. | Κατασκευή Ιστοσελίδας netikon.gr

               Με ενα click

               ► φυσικό αέριο ► φυσικό αέριο για κεντρική θέρμανση   φυσικό αέριο με επίτοιχο λέβητα  κλιματισμός με φυσικό αέριο ► φωτιστικά 
               δικαιολογητικά αίτησης φυσικού αερίου  ► Τέλη σύνδεσης φυσικού αερίου τιμή φυσικού αερίου  ► προσφορές φυσικού αερίου