Συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για Φυσικό Αέριο PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2012 16:43
Συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για Φυσικό Αέριο        
Νέος πόλος πηγών φυσικού αερίου δημιουργείται στην Ευρώπη με την ανακάλυψη κοιτασμάτων σε Ισραήλ και Κύπρο, αλλά και με τη δυνητική ανακάλυψη κοιτασμάτων στην Ελλάδα, όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή του ομιλία ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Εξηγώντας ότι αυτή η νέα γεωστρατηγική είναι εξαιρετικής σημασίας για τη χώρα μας, αλλά και για όλη την Ν.Α. Ευρώπη, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η Ελλάδα δρομολογεί συνεργασίες και συμμαχίες στον τομέα της ενέργειας.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι στο τέλος Μαρτίου θα υπογραφεί στην Αθήνα, στο πλαίσιο διεθνούς Συνεδρίου, κοινή ενεργειακή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

«Είναι ένα τριμερές μνημόνιο συνεργασίας, μια κίνηση που πιστεύουμε θα δώσει μεγάλη ώθηση στα ζητήματα αυτά, τη στιγμή που “ξαναστήνεται” η σκακιέρα των ενεργειακών αγωγών σε όλη την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η τριμερής συμφωνία έχει δυο διαστάσεις. Η μία αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ  και η άλλη στο φυσικό αέριο.

«Από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη κοιτάσματα, τα οποία έχουν ανακαλυφθεί και ξεπερνούν τις εγχώριες ανάγκες, ακόμη κι αν κάποιες χώρες όπως το Ισραήλ, δεν έχουν ξεκαθαρίσει απολύτως ποια θα είναι η στρατηγική τους και οι επόμενες κινήσεις, αλλά συζητούνται οι εναλλακτικοί δρόμοι -δηλαδή υποθαλάσσιος αγωγός, ITG, ή συνδυασμός των δύο – είναι λογικό να υπάρξει ένα πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις τρεις αυτές χώρες», επισήμανε ο υπουργός ΠΕΚΑ μιλώντας για το φυσικό αέριο.

ΠΗΓΗ : econews.gr

                                                                                                                                                                          
 

 
follow us on...twiiterfacebook

MecPlan
Ελ. Βενιζέλου 103
Νέα Ιωνία, 14231
Τ : 210 277 1133   

   
Copyright 2011-2024 mecplan.gr - All rights reserved. | Κατασκευή Ιστοσελίδας netikon.gr

               Με ενα click

               ► φυσικό αέριο ► φυσικό αέριο για κεντρική θέρμανση   φυσικό αέριο με επίτοιχο λέβητα  κλιματισμός με φυσικό αέριο ► φωτιστικά 
               δικαιολογητικά αίτησης φυσικού αερίου  ► Τέλη σύνδεσης φυσικού αερίου τιμή φυσικού αερίου  ► προσφορές φυσικού αερίου